Systémové řešení vícekomorových oken

Největším zdrojem úniku tepla jsou okenní a dveřní systémy, proto cesta k jeho úsporám vede přes stále dokonalejší izolace. Týká se to zejména rámů oken a dveří, izolačních skel, výplní mezi nimi a dalších návazných komponentů.

Největší slovenský výrobce plastových oken, společnost Slovaktual, přichází na český trh se zcela novým typem plastových oken. Jejích rám je vyroben z profilového systému Ideal8000 (výrobce společnost Aluplast ). Součástí profilu rámu křídla je vyztužovací komora, kam je možné vložit pozinkovanou ocelovou výztuž, díky níž lze vyrábět okna s výškou překračující 1,5 m a navíc ve všech barevných provedeních (tedy nejen v bílé barvě).

Standardem u plastových oken z tohoto profilu, která jsou vhodná jak pro nízkoenergetické nebo pasivní domy, tak pro rekonstrukce bytů či domů, je středové těsnění.
 

Redukce tepelných ztrát

Čím je dosaženo vysoké izolační schopnosti?
Povšimněme si, že hovoříme o systému, tedy nejen o plastových profilech s určitým počtem komor - čím vyšším, tím lepší izolační vlastnosti. jen to samo o sobě by stačilo.

Profilový systém Ideal 8000 byl vyvinut výlučně pro technologii vlepovaného izolačního skla a díky svým vlastnostem se uplatní u nízko energetických a pasivních domů. Oproti předchozím typům profilů byla zvětšena stavební hloubka na 85 mm (pohledová výška je 119 mm), čímž bylo dosaženo snížení prostupu tepla. Součinitel prostupu tepla rámu a křídla (Uf) činí 1,0 W/m2K.

Zvětšená stavební hloubka plastového profilu umožnila také použití trojskla SGG Climatop, které je plněno argonem, s koeficientem prostupu tepla (Dg) 0,6 W/ m2K. K dosažení stejné hodnoty U g musí být u jiných profilových systémů, které mají menší stavební hloubku, použito sklo plněné kryptonem, což zvyšuje celkové náklady asi o 2000 Kč za metr čtvereční. Hloubka falcu přitom umožňuje standardně zasklít skla 4-16-4¬16-4. Svými zvukově izolačními vlastnostmi se řadí systém Ideal 8000 do 5.třídy zvukové izolace (TZI).





Zpět na výpis článků

Naši pracovníci jsou pod stálým dohledem mateřské firmy a absolvují certifikovaná školení. Nákupem oken od výrobce se stabilním postavením na trhu, dostáváte záruku kvalitního servisu a dodržení garančních podmínek po celou dobu životnosti oken.

Proč se obrátit na společnost ALTOPS

Výrobky firmy Slovaktual dodávané brněnskou firmou ALTOPS s.r.o. Vás budou nejen  chránit, splní náročné tepelně-izolační požadavky a svou trvanlivostí eliminují riziko předčasné  výměny nekvalitního produktu, která je nejen  časově a technicky náročná,  ale i finančně nákladná.