Zabezpečte svůj dům

V časopise Můj dům, vyšel zajímavý článek týkající se zabezpečení rodinných domů. Bezpečnostní klička se zámkem a hliníková okna se skrytými panty - to je jednoduchý způsob výrazného zlepšení ochrany domů a bytů. Uvedené řešení nabízí právě Slovaktual se svými produkty.

Zabezpečení oken s francouzských dveří

Okno a francouzské dveře jsou z hlediska bezpečnosti nejzranitelnější součástí stavby. Jak je vybírat, abyste nezvaným návštěvníkům co nejvíce ztížili proniknutí do domu, radí František Ivaška ze společnosti Slovaktual, která vyrábí plastová a hliníková okna.

Abyste co nejvíc zkomplikovali zlodějům přístup do domu, vybírejte vždy okna i francouzské dveře s bezpečnostním kováním a zároveň se zabezpečenou kličkou, ať už zámkem s klíčkem nebo s blokovacím tlačítkem. Jako výplň oken, alespoň v přízemí, zvolte bezpečnostní sklo. Dobrou překážkou pro zloděje jsou také okna s vlepovaným sklem a středovým těsněním, protože skleněnou výplň nelze z křídla vymáčknout, a to ani v případě vypáčení zasklívací lišty. Středové dorazové těsnění vytváří účinnou překážku zabraňující vyplanžetování nebo vyhmatání kování/zámků.
 
Bezpečnostní klička                                 Skryté kování hliníkových oken

Stávající okna alespoň dovybavte bezpečnostní fólií a pokuste se zvýšit jejich bezpečnost namontováním dalších bezpečnostních prvků. Například okna Slovaktual jsou vybavena kováním Maco, které obsahuje nejen prvky pasivní bezpečnosti, jež ztíží vypáčení okna, ale navíc zvyšuje jeho těsnost. Základ systému tvoří i.S. bezpečnostní čep ve tvaru písmena „T“, který při uzavření okna zasune svoji „hlavu“ do bezpečnostního uzávěru v kování na rámu okna. Tím vznikne pevný bezpečnostní bod, takže okno půjde vypáčit běžnými nástroji jen velmi obtížně. Platí zde pravidlo, že čím větším počtem těchto bodů je okno osazeno, tím vyšší je jeho odolnost proti vypáčení. V případě oken Slovaktual si můžete vybrat z výrobků v několika stupních zabezpečení. Na požadavek zákazníka lze okno vybavit bezpečnostní kličkou, varianta klíčku se zámkem přitom funguje i jako dětská pojistka proti nežádoucímu otevření okna dětmi.

Zdroj: Můj dům





Zpět na výpis článků

Naši pracovníci jsou pod stálým dohledem mateřské firmy a absolvují certifikovaná školení. Nákupem oken od výrobce se stabilním postavením na trhu, dostáváte záruku kvalitního servisu a dodržení garančních podmínek po celou dobu životnosti oken.

Proč se obrátit na společnost ALTOPS

Výrobky firmy Slovaktual dodávané brněnskou firmou ALTOPS s.r.o. Vás budou nejen  chránit, splní náročné tepelně-izolační požadavky a svou trvanlivostí eliminují riziko předčasné  výměny nekvalitního produktu, která je nejen  časově a technicky náročná,  ale i finančně nákladná.